Friday, April 11, 2008

Slowfood i norsminde

Sidste weekend brugte vi min julegave fra Christian. Det var et kroophold på Norsminde Gl. Kro.


Faktisk vidste vi ikke helt hvad vi gik ind til, da vi havde bestilt et gourmet ophold, som viste sig at være planlagt, så der var ikke noget med selv at tage stilling til hvilket mad vi skulle have, det var egentlig rart nok, så kunne vi bare ta det som en oplevelse.

Vi kom til eftermiddagskaffe lørdag. Der var lidt godt til maven og dejlige varme drikke, samt et glas champagne (el. lign.) Vi var lidt tømmermændsramte da vi kom, så det var dejligt at sidde i varmen og få lidt mad. Og da jeg fik øje på Kroens kat som lå og hyggede sig på dens privat stol ved et andet bord, så var min lykke gjort.
Ikke langt tid efter ankomsten skulle vi til vinsmagning...jo jo...han vidste meget om vin og områder osv den kære tjener...og det var rigtig sjovt at prøve at smage så forskellige vin...og jeg fandt da også ud af at der var noget som jeg bestemt ikke kunne lide.

Dernæst blev der tid til en gåtur...for mig og kameraet...for der var nogen der var mere tømmermænds ramt end andre..og han skulle hvile..*S*

Da jeg kom tilbage skulle vi ned i vinkælderen, hvor der blev serveret aperitifs. Det var små lækre sager og et glas champagne med hjemmelavet æblemost i. Vi var ligesom en gruppe der havde fået kaffe sammen, været til vinsmagning sammen og nu skulle spise aftensmad sammen. På en måde hyggeligt og på en måde lidt anstrengende. Da vi kom op i krostuen igen, og skulle starte på slow food menuen, blev vi placeret midt i restauranetn med udsigt ud til den lille havn.
Og så spiste vi så de næste 2½ time. Det var spændende mad... meget små retter, og meget kraftige i smagen, dertil en ny vin til hver ret. Den oplevelse fik en høj placering i oplevelses kompasset hos mig. Måske det ikke lige var min yndlingsmad, men det var spændende. Dertil var der 3 meget søde tjenere som kom og fortalte om hver enkelt ret og hver enkelt vin, vi følte os virkelig i gode hænder.
At vi så var ved at revne da vi kom op på værelset igen, det var faktisk det værd. (og det var helt uden dessert!)

Næste morgen stod den på lækker lækker brunch og afgang kl 10.

Turen gik til fremtidsudstilling i filmbyen som vi også lige nåede at få med den weekend.
Alt i alt en dejlig romantisk weekend, med en mand som jeg ikke lige blir træt af, på trods af de mange timer vi har tilbragt sammen (jubii).


PS. Eksta Bladet var på Kroophold sammen med os, de skulle skrive om kroen til et ferietillæg d 26. april...så måske, er vi med på billederne, vi glæder os ihvertfald til at læse deres bedømmelse.

1 comment:

Anonymous said...

See Please Here