Tuesday, April 8, 2008

Da fremtiden kom til århus

I fredags var jeg til en meget spændende online fremtidskonference arrangeret af Innovation Lab.

KMD havde sørget for storskærme og frokost i studenterhuset, så studerende kunne deltage i denne konference gratis. Tak for det.

Konferencen hedder NEXT, som står for Nordic EXceptional Trendshop. Mads Timmer fra Innovation Lab styrede slaget på Train, hvor det foregik for dem der havde råd til det ;-)
Konferencen var delt op i emner, hvor der var 3 talere, som så blev afsluttet med en debat. Specielt det første emne var interessant, der var bl.a Michael B. Johnson (US), der arbejder for PIXAR, han viste processen i det med at lave animationsfilm og hvordan man fik ideer og tilpassede dem undervejs, han var meget inspirende at høre.
David Polinchock (US) som arbejder med eksperimenterende reklamer, var også ret spændende, han viste en måde hvorpå publikum kunne deltage i et computerspil, ved at bevæge sig i en gruppe. Det blev brugt til ventende biografgængere, og det var undersøgt at folk der havde deltaget i det spil havde en større oplevelse med filmen bagefter, end dem som bare havde set filmen.

Der var ca. 12 talere, deriblandt en blanding af forskellige robotlignende opfindelser. Der var også en engelsk professor som selv havde været en cyborg ved at implantere en chip i sin arm i 3 mrd, så han kunne styre sin arm via hjernen. Det var ret imponerende, de resultater han havde fået.

Udover det, var der hele weekenden en fremtidsudstilling i filmbyen, hvor man kunne prøve mange af de forskellige robot ting, bl.a. klappe en lille sæl-robot, spille pong med fødderne og meget meget mere.

Se info om konferencen her: www.innovationlab.dk/next

No comments: