Nye spisestuestole fra Ansager!



Vi har gjort det igen! Været på Den Blå Avis og finde møbler. Nyeste anskaffelse er 4 spisestuestole, som tidligere har været frisørstole i Ansager. Vi fandt dem hos et meget sødt par her i Århus, som nærmest var kede af at skulle af med dem. Så det har igen været ret nemt for os. Ihvertfald nemmere end de utallige prøvesidninger i Ikea.


Godt nok er de mørkerøde, ikke lige hvad vi havde forestillet os. men man sidder fantastisk godt i dem, og håbet er at man kan sidde en hel aften rundt om bordet, hvis man har lyst til det.


Vi glæder os til at afprøve dem!

Julestemning







Så fik vi prøvet at holde jul her i Viby. Det fungerede ret godt. Vi havde nemlig sendt bud efter mine forældre, der tilbød at stå for maden. Så det blev jul efter alle forskrifterne, med and, flæskesteg, hjemmelavet rødkål, brune kartofler, hvide kartofler, sovs, rødkålssalat og ris ala mande. Uhm, hvor blev vi mætte (og uhm, hvor jeg glæder mig til at skal ha' rester i aften).

Og sikke mange gode gaver! Og der var ikke engang nogen børn!

Christian tog straks sin nye bog(Far på færde af Lars Daneskov) i brug...måske gik det op for ham at det er nu man skal sove...inden babyen er kommet.

Trappe og kældergulv





Imens vi venter på baby, blir der stadig bygget herhjemme. Det sidste vi har fået færdigt er vores trappe fra den ene etage til den anden. Det er virkelig rart at ha' fået den op. Byggetrappen var noget stejl og jeg nåede da også at falde ned af den et par gange. Den nye er knap så stejl og med gelænder, så mine natlige ture til toilettet er blevet lidt nemmere (men hyppigere...suk).
Ellers er der kommet det samme gulv i kælderen(entreen) som der er ovenpå. Det er blevet rigtig flot. Selvom det rum langt fra er færdigt, kan man nu fornemme at det blir en god og stor entre, med plads til barnevogn og garderobe.
Næste projekt er at få soveværelset på 1. sal færdigt, men der skulle vi lige ha maleren færdig først. Men nu varer der nok ikke så længe før vi kan flytte soveværelse. Jubii!


Godt kæmpet Christian!


Årets advendts "krans"



Hvis man kender mig, ved man måske at jeg er svært glad for at lave advendtskransen selv. Det hører ligesom julen til. Iår, ser den sådan her ud. Synes det er lykkedes meget godt!

Sneklædt have og drivhus med rim





Der er så fint når man kigger ud i haven. Sne gør altså kun Danmark flottere på denne årstid.
Og så hjælper det jo også at ens mand bliver som et barn igen, når det har sneet.
Så skal landroveren og ham ud at lege.
Og når man har sådan en behøver man heller ikke bekymre sig om turen til Skejby, på trods af lidt sne. Så ligenu er vi glade for den grønne bus!

Jeg har iøvrigt fået nyt efternavn..





Nu hedder jeg Lykke Ballisager...og er blevet nogens kone. Det er lidt mærkeligt. Men ellers kan man ikke mærke den store forskel *S*

Vi havde talt en del om at det ville være rarest at være gift, nu der kommer småbørn(barn). Men Christian havde jo ikke friet, så kunne vi jo ikke gå videre med planen ;-)

Det fik han så gjort noget ved, som billederne viser. Det var så flot!
Vi blev viet på Kolding Rådhus d. 13. nov, og havde en hyggelig dag med vores nærmeste familie.
-Lige som vi havde ønsket det!

En nem æbelkage









Ja, det var det jeg googlede efter i formiddags. Jeg fandt denne: http://aftensmad.blogspot.com/2007/10/nem-blekage.html og gik selv igang.

Eftersom det var første gang jeg bagte kagen, syntes jeg faktisk det var ret nemt...og den smager også rigtig fint. Så den kan godt anbefales. Og så var der jo en grund til at gå ned i skuret og hente nogle af de æbler jeg gemte for et par måneder siden.

Opskriften er her:
2 æg
150 g sukker
75 g mel
2-3 syrlige æbler
Kanel
Sukker
Smør

Pisk æg og sukker hvidt og skummende, vend melet i dejen og fordel den i en velsmurt, rund form.
Skær æblerne i tynde snitter, der lægges taglagt over dejen.
Drys kanel og sukker over og læg tynde smørskiver tæt på hele kagen.
Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca en halv time, til den er gylden og gennembagt.


Vupti...så dufter hele huset af jul!

Næsten klar...



Så har vi fået vugge og barnevogn hjem, så vi er næsten klar til den lille ny. I sidste uge var vi ude at se fødegangen, omend det kom lidt tæt på, så er det jo den vej det går! Så er der er vist igen vej udenom.
Men det er rart at vide at vi faktisk er klar til det herhjemme.

Vuggen er en som Christian i sin tid købte på loppemarked og forærede til sin søster. Den stod stadig på loftet, så den er vi rigtig glade for. Min søde svigermor har syet dyne og pudebetræk, af stof som jeg selv har valgt. Det hele er blevet rigtig godt og baby har endda også fået sin første bamse! Jo jo...teoretisk set er vi vist klar!

Radiatorbænk



Min svigerfar er fiks på fingerne. Han har kreeret denne radiatorbænk til os. Fruen her ønskede sig noget man kunne sidde på. Det gav en del bekymringer. Men nu er den der, efter 5 lag maling. Den er blevet rigtig god synes vi....tusind tak for hjælpen til Troels.

Baby its cold outside...







Sikke en luksus at kunne tulle rundt ude i haven midt på dagen og fotografere!

Stor mave kan godt lide kjoler!





Aldrig har jeg da gået så meget i kjole som jeg gør nu. Med et par gravid strømpebukser til, er det faktisk noget af det som er rarest at have på. Så hjælper det jo også at jeg har fået nye srøvler. Ja, det er altså ikke dem på billedet, det er mine skanderborg gummi støvler!

Vi har også fået ny hoveddør. Jow Jow...en fin en med glas i..og med et sideparti. Så mangler vi stadig hele vores underetage og træbeklædningen på hele huset. Men indtil da, har jeg prøvet at gøre det lidt hyggeligt med en plante til at byde velkommen! Når nu man ikke selv er håndværker, så må det være det som jeg kan bidrage med!